Treceți la conținutul principal

Cum să-ți începi propria afacere în 8 pași

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și acum ești gata să mai faci o schimbare în viața ta? Te-ai gândit vreodată să iți începi propria afacere, dar nu ai avut curaj? Acum este momentul. 1.        Primul pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre domeniul în care vrei să-și începi afacerea. Este foarte important să știi cum stau lucrurile pe piață și de ce anume au nevoie potențialii clienți; 2.        Fă-ți un plan de afaceri – îți alegi segmentul de piață căruia vrei să te adresezi, dar și să îți cunoști competiția. Scopul unui plan de afaceri e să te ajute să obții un împrumut de la bancă; 3.        Parte de brand și logo – dacă te hotărăști să intri în horă, trebuie să joci. Asta presupune să îți creezi o indentitate vizuală pentru a putea fi ușor de recunoscut printre clienți; 4.        Website – odată ce ți-ai creat brandul și logo, ai nevoie de un website, pentru a fi mai ușor de găsit și de contactat. Site-ul trebuie să fie ușor de na

Recomandări literare pentru stresaţi

Recomandări literare pentru stresaţi

Mda. Trebuie să recunoaştem că stresul ăsta ne mănâncă sănătatea, ne consumă somnul, banii din buzunar care se duc pe ţigări (că deh, suntem stresaţi - nu-i așa, studenților?) în loc să-i punem deoparte pentru garsoniere de închiriat că tot se apropie începerea cursurilor la Universitate şi mai ales ne cheltuie activitatea cerebrală pe tot felul de gânduri negre care în loc să genereze materie cenuşie, mai rău o macină.

Bine, bine, dar ce facem?

Păi variante sunt. Prima ar fi aia cu psihologul care îţi ia banii şi îţi face creierul ca nou. Altă variantă  e cu ceaiuri de relaxare şi dietă vegană pentru detoxifiere. Şi o alta, dar nu cea din urmă, e cu cărţi. Da, da, aţi auzit bine – CĂRŢI. (Dar nu de-alea de Poker sau Popa Prostu'). Chiar dacă pentru unii cuvântul e sinonim cu stres, aflaţi că sunt cea mai ieftină metodă dacă nu vreţi să vă îndopaţi cu pastile de nervi. Şi să nu ziceţi că vă pune cineva să citiţi Istoria literaturii române, iată şi câteva recomandări care promit să vă ofere o stare de spirit pozitivă şi mult optimism.

Secretul de Rhonda Byrne
Aţi auzit de Legea Atracţiei? Ei bine, cică funcţionează, iar cartea vă spune ( după cum zice şi titlul) secretul acestei legi. Lecturaţi-o şi vedeţi dacă reuşiţi să vă utilizaţi mintea pentru a atrage în viaţă exact ce vă doriţi. ( Nu uitaţi nici de zicala cu „Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se întâmple!”)

Viaţa e un dar – Gill Edwards

Ai visuri şi planuri dar ţi se pare că totul merge anapoda şi stresul de a nu reuşi îţi mănâncă nervii? Lectura acestei cărţi te va pune pe picioare şi te va motiva suficient încât să mergi înainte plin de energie şi gânduri optimiste.

Sistemul maestrului – Charles F. Haanel
O sumedenie de exerciţii şi meditaţii îţi vor alunga stresul şi te vor iniţia în adevărul ascuns de secole – adevăr care îţi poate aduce atât o viaţă frumoasă cât şi bani de chirie. Se pare că puterea gândului este una enormă dacă şi reuşim să o stăpânim.




Deocamdată suficientă lectură, nu? Şi data viitoare să ne auzim... fără stres!